Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grammy Ödülleri: Beyoncé adaylıklarda başı çekiyor ve Adele ile intikam peşinde

5 Şubat 2023’te Los

5 Şubat 2023’te Los Angeles’ta düzenlenecek 65. Grammy töreni Beyoncé ve Adele için bir rövanş niteliğinde olacak.

15 Kasım Salı günü, şarkıcı Beyoncé dokuz kategoriyle 2023’teki bir sonraki Grammy Ödülleri töreni için en fazla adaylığı toplayarak, yedi kategorisi olan İngiliz pop divası Adele ile rövanşın yolunu açtı. Kaliforniyalı rapçi Kendrick Lamar (sekiz adaylık) ve folk-rock şarkıcısı Brandi Carlile’i (yedi adaylık) de onurlandıran bu listeyle, 5 Şubat 2023’te Los Angeles’ta düzenlenecek 65. Grammy töreni, Beyoncé ve Adele’in rövanşı gibi görünecek.

Bir intikam havası
2017’de İngiliz sanatçı ana kategorilerdeki rekabeti ezip geçerek “25” albümüyle beş ödül kazanırken, artık bir klasik olan “Lemonade” ile çağdaş kentsel müziğin en iyi albümü ödülüyle yetinmek zorunda kalan Houston doğumlu şarkıcının aleyhine oldu. Adele sahnede “Kraliçe” Beyoncé’ye canlı bir saygı duruşunda bulunurken, Oscar ödüllerinin müzik alanındaki karşılığı olan Grammy ödüllerini veren Recording Academy bir kez daha renkli sanatçıları arka plana atmakla suçlandı.

Beş yıl sonra Beyoncé, pandemi sonrasında dans pistine çıkmak için bir tür acil çağrı niteliğinde olan dans, house ve disko tınıları taşıyan ve Temmuz ayında yayınlanan “Renaissance” albümüyle zirveye yerleşti. Eylül ayında 41 yaşına giren şarkıcı, yılın albümü, yılın şarkısı ve “Break My Soul” hitiyle en iyi kayıt kategorileri de dahil olmak üzere dokuz kategoride Grammy ödülü almaya hak kazandı. Ancak albümden “Virgo’s Groove” (en iyi R&B performansı) ve “Cuff It” (en iyi R&B şarkısı) gibi diğer parçalar da ödüle aday. Bu süreçte, 88 adaylıkla tüm zamanların en çok aday gösterilen sanatçısı olarak eşi rapçi Jay-Z’ye katıldı.

Taylor Swift pusuda
Beyoncé ve Adele arasında geçeceği söylenen düelloya ek olarak, bu yılki törenin aday listesinde Kendrick Lamar ve Mayıs ayında yayınlanan son albümü “Mr. Morale & the Big Steppers” ve “Good Morning Gorgeous” ile En İyi Albüm de dahil olmak üzere altı dalda aday gösterilen R&B efsanesi Mary J. Blige gibi büyük isimler yer alıyor. Rapçiler Future ve DJ Khaled’in yanı sıra pop yıldızı Harry Styles da altışar adaylıkla öne çıkıyor.

Ayrıca en prestijli kategorilerde Lizzo (“Special” ile yılın albümü, “About Damn Time” ile yılın kaydı ve şarkısı) veya Doja Cat (“Woman” ile en iyi kayıt) yer alıyor.

Haklarını kontrol edebilmek için ilk altı albümünü yeniden kaydetme sürecine giren Taylor Swift, 10 dakikalık “All Too Well” versiyonuyla yılın şarkısının yanı sıra yılın country şarkısı ve en iyi video dallarında da yarışabilecek.

ABBA, kazanan geri dönüş
Dünyanın tartışmasız en büyük streaming ve turne sanatçısı olan Porto Rikolu rapçi Bad Bunny, “Un Verano Sin Ti” ile En İyi Albüm de dahil olmak üzere üç kategoride yarışacak. İlk kez tamamı İspanyolca olan bir albüm bu kategoride yarışıyor.

Ayrıca, 1970’lerden bu yana disko hayranlarını dans ettiren İsveçli küresel yıldız ABBA, en iyi albüm dalında “Voyage” ve en iyi kayıt dalında “Don’t shut me down” ile kazanan bir geri dönüş yapıyor. Diğer Avrupalılarla, Maneskin’in İtalyanlarıyla ve patlayıcı glam-rock’larıyla, Eurovision 2021’in galipleriyle ve yılın revelasyonu kategorisinde aday gösterilmeleriyle omuzlarını ovuşturuyor olabilirler. Ancak diğerlerinin yanı sıra Brezilyalı Anitta ve şarkıcı Omar Apollo da sıkı bir rekabet içinde olacak.

Recording Academy yeni kategoriler arasına en iyi video oyunu müziği ödülünü de ekledi. Adaylar ise “Aliens: Fireteam Elite”, “Assassin’s Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarök”, “Call Of Duty: Vanguard”, “Marvel’s Guardians Of The Galaxy” ve “Old World” film müzikleri.