Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hindistan’ın kuzeyini vuran muson sellerinde en az 29 kişi öldü

Yetkililer Pazartesi günü yaptığı

Yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kuzey Hindistan’da günlerce süren yoğun muson yağmurlarının büyük sel ve toprak kaymalarına yol açmasının ardından en az 29 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Televizyon görüntüleri, en kötü etkilenen bölge olan Himachal Pradesh’in dağlık eyaletinde şiddetli yağmurun tetiklediği ani sel ve toprak kaymalarını, araçları sürükleyerek, binaları yıkarak ve köprüleri yıkarak gösterdi.

Eyalette afet yönetiminden sorumlu üst düzey bir yetkili olan Omkar Sharma, “Son iki gün içinde, Himaşal Pradeş’te muson yağmurları nedeniyle ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi.”

Rajasthan, Uttar Pradesh ve Uttarakhand ve Keşmir’in Himalaya bölgelerinde dokuz ölüm daha bildirildi ve Cumartesi gününden bu yana öldürülenlerin sayısı daha önce bildirilen 15’ten en az 29’a çıktı.

Himachal Pradesh’in Başbakanı Sukhvinder Singh Sukhu, ölümlerden “derin üzüntü” duyduğunu ve daha fazla yağmurun tahmin edilmesiyle hükümetin durumu çözmek için “topyekun çaba sarf ettiğini” söyledi.

Yetkililer, Himachal Pradesh’in Lahaul-Spiti ve Kullu bölgelerinde turistler de dahil olmak üzere mahsur kalan yaklaşık 300 kişiyi kurtarmak için helikopter misyonları göndermek için yağmurların ara vermesini bekliyorlardı.

Hindistan’ın meteoroloji departmanı önümüzdeki günlerde ülkenin kuzeyindeki büyük kesimlerde daha fazla yağmur olacağını tahmin ediyor.

Yeni Delhi’deki okullar, kırk yıldır Temmuz ayında tek bir günde en fazla yağmuru aldıktan sonra Pazartesi günü tatil edildi ve Yamuna Nehri tehlike seviyelerine yakın aktığı ve birçok yolu su bastığı için başkent yüksek alarm durumuna geçti.

Pencap eyaletinde de sokaklar ve mahalleler diz boyu yağmur sularıyla doldu.

Resmi veriler, Temmuz ayının ilk haftasında ülke çapındaki muson yağmurlarının normalden yaklaşık %2 daha fazla yağış ürettiğini gösteriyor.

Yaz musonu, Güney Asya’ya yıllık yağış miktarının yaklaşık %80’ini ve ayrıca sel ve toprak kaymaları nedeniyle ölüm ve yıkım getiriyor.